2 Haziran 2018 Cumartesi

Çatı uçtu, temel bozuk



Türkiye seçim atmosferine girince AK Parti ve MHP dışındakilerin aday arayışları da hızlandı.

Siyahla beyaz gibi birbirinin zıddı olan partileri ve siyasileri bir araya getiren tek bir ortak nokta var: Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığı...

Amansız Reis ve Ak Parti düşmanları, Reis'i devirecek bir aday bulup etrafında kenetlenmek için var güçleriyle çalışıyorlar!.. "Recep Tayyip Erdoğan gitsin de gerekirse ülke batsın!.."diyerek hiçbir ilke, usul, ahlak, etik sınırı tanımadan her odakla gönüllü işbirliği yapıyorlar!..

2014 seçimlerinde Reis'in cumhurbaşkanı olmaması için abidik gubidik ne kadar parti, oluşum varsa bir araya gelmiş ama Reis'in yanına bile yaklaşamamışlar; buldukları çatı, Reis'in rüzgârıyla uçup daha sonra MHP'nin dalına konmuştu.

24 Haziran 2018'deki Reis-i Cumhur seçimi için de cumhuru hiç kale almadan bir çatı adayı arayışına girdiler. Hem cumhura reis seçiyorlar hem cumhurun ne dediğine bakmadan cumhura rağmen reis seçmeye kalkıyorlar.

Körler sağırlar birbirini ağırlar, diyerek her gün biri diğerinin kapısını aşındırıyor. Hiçbir ortak yönleri olmamasına rağmen ortak aday çıkarmaya çalışıyorlar.

Biri 0,7'lik oy oranıyla dünyanın kendilerinin etrafında döndüğünü sanıyor ve devletin kendilerine teslim edilmesini istiyor.

Biri içlerinden bademi aday gösterse %25 oy alıyor, âdemi aday gösterse %25'i geçemiyor; delisi aday olsa %25, velîsi aday olsa en fazla %25 oya ulaşıyor ama kendilerini hâlâ ülkenin ve milletin tek sahibi görüyorlar.

Diğeri kendi milletine ve değerlerine yabancılaşmış milliyetçilerle(!), ana muhalefetin bağışladığı kelepir 15 vekille seçime katılıp milletin parasından 25 milyon TL'yi cukka edip milleti aptal yerine koyarak millete cumhurbaşkanı seçmeye çalışıyor.

Biri İslamcı, biri milliyetçi, biri ulusalcı geçinen, hemen hemen hiçbir ortak noktası olmayan bu troyka; bir yerlerden aldıkları talimatla bir çatı kurmaya, ortak aday çıkarmaya çalıştı. Ama bu defa Reis'in karşısına çıkamadan, Reis'in rüzgârına gerek kalmadan koltuk ihtirası, makam hırsı, şişmiş egoları çatıyı uçurdu gitti. Gül beklerden dikeni kaldı ellerinde!..

Abdullah Gül'ün Çatı adaylığını garantilemek ve Erbakan Hoca'nın şahs-ı manevisinden yararlanmak için Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, alelacele bir program düzenleyip "Erbakan Ödülleri" dağıttı. Programa Abdullah Gül'le birlikte girdi, Gül de etrafa bol bol "Gül"ücük dağıttı. Programa Millî Görüş'ün yegâne dostları(!) özellikle davet edildi. Erbakan Hoca'ya sağlığında her türlü zulmü, hakareti edip iftirayı atarak Erbakan Hoca'nın cennetteki makamını artırmayı amaçlamış ve ona hepimizden daha fazla iyilik yapmış kişiler programa onur konuğu olarak davet edilmişti: Namaz Avcısı Uğur Dündar, İslamcıların sırtındaki hançer Ruşen Çakır, mahalle kaçkını Levent Gültekin varken Erbakan Hoca için yapılan programa Millî Görüşçü kardeşlerini çağıracak değiller ya!..

Bu yıl göremedik ama seneye Emin Çölaşan, Osman Özbek, İ. Hakkı Karadayı, Çevik Bir, Kemal Kılıçdaroğlu, Kemal Gürüz, Vural Savaş vb. eksik olan Erbakan dostları(!) mutlaka çağrılıp ödüllendirilmeli!.. Yoksa bu isimlere vefasızlık edilmiş olur ve bu da çok ayıp çok!..

Söylenecek çok şey var da anlayacak kimse yok karşımızda!.. En iyisi susmak!..

Anlayacağınız ÇATI uçtu, TEMEL bozuk... Bu yapı beş kuruş etmez!..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder