10 Mart 2018 Cumartesi

28 Şubat sürecinin bitmesine 979 yıl kaldı, azıcık sabredin!..

Kahrolası kişilerin planlayıp uygulamaya koyduğu kahrolası o melun 28 Şubat süreciüzerinden 21 yıl geçmiş!.. Dile kolay 21 yıl!..

21 yıl geçmiş ama süreç geçmemiş, sürecin bıraktığı acılar geçmemiş, sürecin açtığı yaralar geçmemiş, sürecin bıraktığı izler geçmemiş!..

Kapkaranlık insanların(!) uygulamaya koyduğu kapkaranlık bir süreç!..

Hakk'ın yok sayıldığı, haklının haksız olduğu bir süreç...

Zalimin hâkim, mazlumun mahkûm olduğu; suçlunun korunup kollandığı, suçsuzun mahkûm edildiği bir süreç...

Arsızın, hırsızın, namussuzun, haysiyetsizin, imansızın, hainin takdir edildiği; namuslunun, onurlunun, imanlının, vatanperverin tekdir edildiği bir süreç...

Peki, aradan geçen bunca yılda tabii ki birçok şey değişti. O zaman hayalini bile kuramadığımız değişimler yaşandı ülkede!..

Önce üniversitelerde, sonra kamu kurumlarında başörtüsü yasağı kaldırılıp büyük bir zulmün tarihe gömülmesi sağlandı.

O dönemde mağdur olup hakları gasp edilen birçok insanın tekrar okuluna, işine dönmesi sağlandı.

O dönemin tasmalı kamusal alan bekçilerinin koyduğu yasaklar kaldırılıp milletimizin sorunsuz bir şekilde olması gerektiği gibi kamusal alanda bulunabilmeleri sağlandı.

Her şeyden önce o dönemin sorumluların yargılanıp -hak ettikleri ceza olmasa da- ceza almalarının önü açıldı. (Hamdolsun ki yargılanıyorlar ve inşallah cesetleri hapishaneden kaldırılacak.)

Ancak bunların yapılmış olması 28 Şubat sürecinin bittiği anlamına gelmiyor kesinlikle!..

28 Şubat sürecinin askeriyede brifing alan darbesever yargı mensuplarının verdiği mahkûmiyet kararları devam ettiği, sırf Müslüman olduğu için hayatları çalınan insanlar olduğu ve bunun için bir şeyler yapıl/a/madığı sürece 28 Şubat bitmemiştir!..

28 Şubat döneminde okulundan atılmış ya da okulunu bırakmak zorunda kalmış olanlara herhangi bir şart olmadan devlet kademelerinde yer açılıp geçmişe yönelik tazminat ödenip rencide edilmiş, hayatın dışına itilmiş, hakları gasp edilmiş olmasının karşılığı olarak pozitif ayrımcılık yapılmadığı sürece 28 Şubat bitmemiştir!..

28 Şubat sürecine ucundan kıyısından katkı sunmuş, insanlara zulmetmiş veya zulmedilmesine göz yummuş olan kamu personelinin tüm hakları ellerinden alınıp hepsi teker teker yargılanıp hak ettikleri en ağır cezaları almadığı sürece 28 Şubat bitmemiştir!..

28 Şubat sürecinin elebaşlarının bir kısmı yargılanmakla birlikte o süreci iyice köpürtüp millete karşı psikolojik harp yürüten ve cuntacıları sürekli darbeye teşvik eden başta Aydın Doğan olmak üzere tüm medya patronları ve onların emir eri olan gazeteci maskeli postal yalayıcılar en ağır hapis cezalarına çarptırılıp cenazeleri hapishanelerden kaldırılmadığı sürece 28 Şubat bitmemiştir!..

28 Şubat'ın izini tamamen silmek istiyorsak hiçbir suçu olmadan yıllardır hapislerde çürütülüp hâlâ hapishanelerde hayatları, umutları çalınmaya devam eden Müslüman kardeşlerimizi bir an önce hapishanelerden çıkarıp özür dileyip iade-i itibar yaparak başlamalıyız işe!..

Bu millî, manevi, insani görev yeterince savsaklanmıştır ve süreç suça ortak olunma noktasına gelmiştir.

Ergenekoncuların, Balyozcuların vb. istenince hemen salıverildiğini gördük.

O hâlde Müslüman olmaktan, zulme boyun eğmemekten, zalime zalimsin demekten başka suçu olmayan insanların hâlâ içeride çürütülüyor olmasını kime, nasıl açıklayacağız?

28 Şubat süreci bin yıl sürecekti ya; 979 yıl kalmış şunun şurasında, az daha mı sabretsek ki?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder