3 Aralık 2017 Pazar

Adı Nur, kendisi baştan sona kusur

Allah yolunda canını feda eden bir Müslüman'a şehit denir.

"Şehit; nefsini Allah’a satıp, Allah (cc) yolunda savaşandır!"

“Allah (cc) yolunda öldürülen şehittir. Allah (cc) yolunda ölen şehittir.” (Müslim)

TDK Sözlüğü'ne "şehit" yazınca ise "kutsal bir ülkü veya inanç uğrunda ölen kimse" diyor.

Bizde de vatan kutsaldır; vatanı korumak, vatan için mücadele etmek kutsaldır. Dolayısıyla vatanı, milleti, devleti için mücadele edip ölenler de şehittir.

“En şerefli ölüm, şehit olarak ölmektir.”

Ebu Hureyre'nin (ra) aktardığına göre, Peygamberimiz (sav) “Muhammed’in nefsi kudret elinde olan Zat-ı Zülcelal’e kasem olsun; Allah (cc)yolunda gazaya çıkıp öldürülmeyi, sonra tekrar hayat bulup gazada tekrar öldürülmeyi, sonra tekrar gazaya çıkıp öldürülmeyi ne kadar isterim.” (Buhari) buyuruyor.

Yani şehitlik makamı, öyle bir makam ki Allah'ın peygamberi bile o makama erişmeyi can-ı gönülden istiyor.

Bizler bu topraklarda, ülkemizde huzurlu ve güvende olalım, rahat uyuyalım diye ana kuzuları şehit oluyor.

Kimisi henüz nişanlanmış, kimisi yeni baba olmuş; kimisi yolu dört gözle beklenen, ailesinin tek umudu, tek evladı... Ancak vatanı, milleti, devleti için geride bıraktıklarını bir saniye düşünmeden şehadete koşmuşlar!..

Onlar şehit, bizler de onların şehadetine şahit!..

Onları gıptayla izliyoruz, elde ettikleri makamı kıskanmıyoruz desek doğru olmaz!..

Ancak bu şehitlerimiz sayesinde huzur ve güven içinde yaşayan, ticaretini yapan, milletin sırtından geçinen, üç kuruşa mal ettiği bir kıyafeti üç milyona satan bir terzi, kalkıp kendine şehitlerimiz olduğuna dair verilen habere vefasız, düşüncesiz, vurdumduymaz bir şekilde cevap veriyor hatta tepki gösteriyor.

"Ne yapayım Allah Allah, şehitler mehitler aman yeter!" diyor.

Orada oturduğu koltuğu, rahat yaşadığı evini, lüks ve şatafat içinde sürdürdüğü hayatını o şehitlere borçlu olduğunu bilmiyor. Bilmiyor demek yanlış oldu, biliyor da önemsemiyor.

Gelen tepkiler üzerine ise garabet bir açıklama yayımlıyor. Yaptığı açıklama ise neresinden tutarsan tut, elinde kalıyor.

Ne demiş? "Benim hayata bakışımı, duruşumu beni uzaktan yakından tanıyan herkes bilir. Ucuz bir yanıltma taktiğiyle beni tüm sevenlerimin gözünde karalamaya çalışan kötü ruhlar asla sevinmesinler çünkü ben o kalıplara sığdırılamayacak kadar büyük yüreği olan bir kadınım... Benim ülkeme, vatanıma, bayrağıma saygımı ve minnetimi karalamaya kimsenin gücü yetmez. Allah ıslah etsin onları diyorum ve takdiri siz değerli kamuoyuna bırakıyorum. Saygılarımla."demiş.

Ah, ne kadar üzüldük sana yapılan haksızlığa!.. Kesinlikle sana karşı algı operasyonu yapılıyor, sen aslında bunları söyleyecek biri değilsin!.. Sen ki o şehitler için gece gündüz gözyaşı dökersin, uykuların kaçar, gecen gündüze karışır!.. Tabii ki ıslah olması gereken sen değilsin, sana karşı bu algı operasyonun yapanlar ıslah olmalı!..

Adı Nur, sanı kusur!.. Adı Nur, kendisi baştan sona kusur!..

Kendi rahat etsin diye şehadete kavuşanlar için üç beş dakika da olsa rahatına kıyamayanlara akıl, vicdan, merhamet versin Allah'ım!..

Söyleyecek çok şey var ama...

Siz tüm şehitlerimiz için birer Fatiha okuyuverin lütfen!..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder