11 Ekim 2017 Çarşamba

Bir taş attık ABD'ye, gitti değdi CHP'ye

Allah, CHP'yi bu milletin, devletin ve ümmetin başına büyük bir imtihan olarak musallat etmiş olmalı...

Her krizden, ülke için çok önemli olan her meseleden sonra ülke, millet ve ümmet çıkarının tam tersi noktada kendini konumlandırıp dış güçlerle aynı dili, argümanları kullanarak hükûmete ve devlete saldırıyor.

Son günlerin sıcak konusu da büyük şeytan ABD'yle yaşadığımız vize krizi oldu malumunuz olduğu üzere...

ABD, Türkiye vatandaşlarına vize kısıtlaması getirince Türkiye aynı şekilde mukabelede bulundu. ABD'ye verilen bu tepki cumhuriyet tarihi boyunca görülmemiş sertlikle bir tepkiydi. İnsanın yüreği soğuyor, gurur duyuyor ABD'ye karşı çantada keklik olmayan bir devletin ve ülkesini başı dik bir şekilde temsil eden devlet yöneticilerinin varlığını görünce... Aynı şekilde kahrından duvarları yumruklayası, başını taşlara vurası geliyor CHP gibi dış düşmana gerek bırakmayan bir muhalefetin varlığını da gördükçe...

Biz ABD'ye kafa tuttuk, hukukla yönetilen bağımsız bir devlet olmanın gereğini yaptık. Biz bir taş attık ABD'ye, gitti değdi CHP'ye!.. ABD lehine, Türkiye aleyhine açıklamalar havada uçuştu. Türkiye'nin gücüne, potansiyeline, tarihine inanmayan ama milletin vekili olan CHP'liler -her zaman olduğu gibi- yine devletin ve hükûmetin yanında yer almayıp salya sümük bir şekilde ABD'ye yalvarmaya başladılar.

Barış Yarkadaş denen vekil, asıl olanların yani milletin görüş ve düşüncelerinin tersi istikametinde aşağıdaki açıklamayı yaptı:

"Vize engeli çok ağır ve haksız bir yaptırımdır. AKP'nin yanlışlarının bedelini Türkiye'ye ödetemezsiniz. Türkiye AKP'den ibaret değildir."

Bu adam(!) ana muhalefet partisinin milletvekili... Bu milletin vekili olarak Meclis'e girmiş... Gelin görün ki milletin değil de ABD'nin vekili gibi...

Bu açıklamada ne diyor? Söylediklerinin ötesinde söyleyemedikleri, örtülü olarak bu cümlelerde aynen yer alan anlamlar şunlar:

"Biz AK Parti'den çok farklıyız. Sizin emirlerinizden hiçbir zaman çıkmayız. Ne yaparsanız yapın, sizinle her halükârda çok iyi geçiniriz. Herhangi bir konuda ülkemizin ve milletimizin menfaatlerini değil, sizin emir ve görüşlerinizi önemser ve ona göre davranırız. Biz kimiz ki sizin gibi bir ülkeye kafa tutup menfaatlerinize aykırı tutum ve davranış içine girelim. Bizim menfaatlerimiz ve sizin menfaatleriniz çatıştığında sizin menfaatleriniz doğrultusunda hareket ederiz. Siz o kadar yüce, büyük, erişilmez bir güce sahipsiniz ki istediğinizi, istediğiniz zaman cezalandırır ve o ülkeye cehennemi yaşatırsınız. Ama bilin ki bu ülkede AK Parti ve ülkesini sevip her halükârda devletinin yanında yer alan insanlar dışında bizim gibi her halükârda Amerika'nın yanında yer alacak insanlar da var. Onun için ülkemizi cezalandırırken bizi göz ardı etmeyin ve onlarla birlikte bizi de cezalandırmayın."

Diğer CHP'lilerin açıklamaları da bundan geri kalmaz ama bu kadarını incelemek yeter. Bu parti bizi temsil etmiyor, bu görüşler bizi bağlamıyor.

ABD'yi önemseyen ABD'ye gitsin, ülkemizi önemseyen bizimle kalsın. ABD, sizin için vizede kolaylık sağlayıp özel izin verir zannımca...

Biz mesele vatan, millet meselesi olunca dışarıya karşı dimdik durmasını, bir olmasını, iri olmasını, diri olmasını bilen bir milletiz.

Vatanını, milletini, devletini önemseyip zor zamanlarda yalpalamadan dimdik duran güzel ülkemin güzel insanlarına selam olsun!..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder