4 Haziran 2017 Pazar

Türkiye bölünmedi ama CHP bölmekte kararlı

Referandum öncesinde CHP tarafından eğer ki EVET çıkarsa kargaşa çıkacağı, ülkenin bölüneceği iddia ediliyordu. Hatta HAYIR demesi için halk tehdit ediliyor, aksi takdirde sonuçlarına katlanacağı konusunda halka gözdağı veriliyordu.

Referandum oldu, beklendiği gibi EVET çıktı, fakat CHP’nin ve diğer muhaliflerin beklentisinin de ötesinde HAYIR oyları yüksek çıktı.

Bunun üzerine CHP’ye ve muhaliflere can, dizlerine derman, ruhlarına heyecan geldi!.. Alınan %48,5 oyun tamamen kendilerinin olduğu ve HAYIRCI kitleyi istediği gibi yönlendirebileceği vehmiyle CHP, iyice şımardı.

Önce referandumda kullanılan oyların geçersiz olduğu konusunda bir hayli yaygara kopardılar. Sonrasında referandum sonuçları bile daha kesinleşmemişken halkı sokağa çağırmaya başladılar. CHP’lilerin yoğun olduğu yerlerde her zamanki gibi tenceresini, tavasını alan HAYIRCILAR meydanlarda görülmeye başlandı. Yine tencere tava, yine aynı hava… Anlayacağınız bu CHP’lilerde ve yancılarında hiçbir gelişme yok, hep oldukları yerde sayıyorlar. Hiç orijinal olamıyorlar, gelişmelere kapalılar.

CHP, bir taraftan halkı sokağa çağırırken diğer taraftan da referandumun iptali için YSK’ya başvurdu. Doğal olarak ret cevabını aldılar. Ancak CHP, bununla yetinecek gibi değil. Atalarımız, CHP’nin durumuna tam da uyan şu sözü söylemiş: “Yenilen pehlivan, güreşe doymazmış.” Gerçi güreşe doymama durumu doğru da ortada pehlivan yok!..

CHP, YSK’nın referandumun iptaline ilişkin başvuruyu reddetmesiyle sine- millete döneceklerini açıkladı. Sonra içlerinde kafası basan birileri, “Sine-i millet bizim neyimize? Biz sine-i millete gittiğimiz her zaman sille-i milleti yemişiz.” demiş olmalı ki iki saat sonra çark ettiler bu karardan. Baktılar, bu yol yol değil; bu defa millete gitmektense milleti kendilerine çağırmaya devam ettiler: Haydi sokağa!.. Yakın, yıkın!.. Gezi eylemlerinde olduğu gibi Vandallıkta sınır tanımayın!..

Daha sonra ise akla ziyan açıklama yaşını yaşamış, yetmiş yaşını çoktan aşmış Deniz Baykal’dan geldi: Sine-i millete dönmeyeceklerini ancak TBMM'de yeni anayasanın işletilmesine engel olacaklarını belirtti. AK Parti'nin bu anayasayı işletmesi için TBMM'den yürürlükler çıkarması gerektiğini ve kendilerinin de buna izin vermeyeceğini ifade ederek; "İkinci devre bu anayasanın işletimesine müsaade etmeyeceğiz maçı olabilir." dedi.

Bu açıklamayı nasıl yapar, bu sorumsuzluğa nasıl imza atar demokrasi diyen, halkın tercihi diyen bir siyasetçi?

Milletin tercihiyle geçmiş olan bir anayasayı, milletin meclisini çalıştırmayarak işlevsiz hâle getirmeye çalışmak, ancak CHP modeli bir siyaset ve siyasetçi için normal olsa gerek!..

Şimdi de yetkisi olmadığını bile bile seçim sonuçlarını AYM’ye ve AİHM’e götüreceklerini söylüyorlar!..

Tabii ondan önce hele vandallar sokağa çıksın, yakıp yıksınlar; ülkemizi dünyaya savaş ortamındaymış ve yaşanmaz bir ülkeymiş gibi göstersinler!.. Batı ülkelerinin Türkiye’ye müdahale edebilir hâle gelmesi için uygun zaman ve zemini oluştursunlar!..

Ülkemiz, milletin verdiği hiçbir karardan dolayı bölünmez; milletimiz buna izin vermez!.. Ama CHP’de ülkemizi ayrıştırmak için faaliyetlere devam etmekten asla vazgeçmez!..

Allah, ülkemizi CHP zihniyetinden korusun!..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder