25 Ağustos 2016 Perşembe

Vatan Hainini Tanıma Kılavuzu

Ülkemiz son yıllarda zor zamanlardan geçiyor. En son 15 Temmuz kalkışması ise ülkemizin her zaman ve zeminde nasıl bir kuşatılmışlık ve ihanet sarmalı içinde olduğunu hepimize çok acı bir şekilde bir kez daha gösterdi. Bu hain kalkışma; ülkemizle ilgili sadece olumsuzlukları değil; millet olarak ne kadar asil bir millet olduğumuzu, zor zamanlarda nasıl da birlik olduğumuzu, mesele vatan olduğunda gayrsının bizim için teferruat olduğunu da gösterdi dünya âleme!..

İçimizdeki hainler olmasa dış düşmanlar bize ilişmeye cesaret edemez ve ilerlememizin önünde durabilecek bir devlet ve millet olmadığı da hepimizin malumu!.. Şimdi ülkemizdeki bu birlik ve dirlik havasının bozulmaması, bir daha böyle acı tecrübeler yaşamamamız için sizlere vatan hainini nasıl tanıyacağımızı gösteren bir kılavuz sunacağım.

Vatan hainini nasıl tanırız?

Bir kişi ya da topluluk, bu ülke insanının sırtından kazandığını yabancı ülkelere peşkeş çekiyorsa o vatan hainidir!..

Bir kişi, bu ülkenin millî ve manevi değerlerine düşmansa, millî ve manevi değerlerine sahip çıkan insanları sürekli küçümseyip onlara hakaretler ediyorsa o vatan hainidir!..

Avrupalı’dan çok Avrupalı, Amerikalı’dan çok Amerikalı olup onların değerlerini, kutsallarını, yaşam tarzlarını, gelenek ve göreneklerini bu millete dayatıp karşı çıkanları ise "gerici, yobaz, irticacı" gibi sıfatlarla yaftalıyorsa o vatan hainidir.

Bir kişi, bu ülkede yaşanan olumsuzlukları abartarak ya da olmayan olumsuzlukları varmış gibi göstererek milletimizi, devletimizi Batılılar’a şikâyet edip onlara şirin görünmeye çalışıyorsa o vatan hainidir!..

Bir kişi, bu ülkenin yatırımlarına, yeniliklerine, ülkeyi kalkındıracak projelere Batılılarla aynı ağzı kullanarak karşı çıkıyorsa toplumsal kargaşayı, darbe kalkışmalarını sona erdirmek için Batı'yı rahatsız eden projelerin sona erdirilmesini şart koşuyorsa o vatan haindir.

Bir kişi, bu ülke insanının manevi duygularını kullanıp "hizmet, himmet" yalanlarıyla milletten topladığı paraları, elde ettiği birikimleri millet, devlet ve ülkeyi karalamak için kullanıyorsa, kullanılmasına göz yumuyorsa vatan hainidir.

Bir işadamı, bu ülke insanının üzerinden kazandığı paraları terör örgütlerine aktarıyorsa, tüm uyarılara rağmen terör örgütünü, teröristi ve elebaşını beslemeye devam ediyorsa o vatan hainidir.

Bir kişi, ülkede yaşanan darbe girişiminde bile darbeye ve darbecilere karşı çıkmak şöyle dursun, darbecileri aklayıp darbe yapılanların bu darbeyi hak ettiğini söyleyip millete ve seçtiklerine kin, nefret kusuyorsa; ülke elden gitmek üzereyken bile ideolojisi, siyasi görüşü yüzünden bu milletin ve devletin düşmanlarıyla birlikte milletine, devletine saldırıyorsa o vatan hainidir.

Bir kişi; ülkesinin, milletinin çıkarlarını kişisel çıkarları ve hesapları üzerinde görmeyip kendi ikbalini milletinin ve devletinin üzerinde görüyorsa o vatan hainidir.

Bu topraklarda ise vatan hainlerine yer yoktur; onlara bu toprakların üstü dar, altı har olur!..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder