28 Ocak 2016 Perşembe

Fıtratı Bozulanlar: Erkeğimsiler ve Kadınımsılar-2 / Çözüm Önerileri

Allah, insanı kadın ve erkek olarak insani vasıflar açısından eşit yaratmıştır. İnsani değerler yönünden kadının erkekten, erkeğin kadından bir üstünlüğü yoktur zaten. Ama bu demek değildir ki birbirinizin rollerini çalın, birbirinize benzeyin, birbirinizden farkınız kalmasın.

Kadın, gücünü nezaketinden, zarafetinden, inceliğinden, hanımefendiliğinden alır. Kadın, bu özelliklerinden ne kadar uzaklaşır ve erkeğe benzemeye kalkarsa o kadar zayıftır. Kadınların olaylara tepkileri, yaklaşımları farklıdır. Bir tartışma anında bile tavırlar aynı değildir. Kadın, kadınsı özelliklerine uygun naif bir tartışma yürüttüğünde karşı tarafa daha güçlü olduğu hissini verir. Çok bağırıp çağırmaya başladığında çirkef olmakla itham edilir ve o anda kaybetmiştir.

Erkek, er olmanın gereğini yerine getirdiği ölçüde güçlü ve saygındır. Yerine göre bir lider, yerine göre koruyucu, yerine göre kural koyucudur. Ailesini, eşini, aşını, vatanını korumak kadından önce onun görevidir. Ondan beklenen, yeri geldiğinde cesaretini ortaya koymasıdır. Yerine göre sesini yükseltmeli, masaya yumruğunu vurabilmelidir. Çok pısırık kalan bir erkek, hoş karşılanmayıp kadın gibi davranmakla suçlanır.

Çözüm önerileri:

*Anne ve babalar!.. Kızlarınızı ve oğullarınızı fıtratına uygun yetiştirin. Hatta siz fıtratlarını bozmayın, onlar bozulmamış fıtratlarıyla olması gerektiği gibi olurlar.

*Çocuklarınıza utanma duygusunu aşılayın. Fazla yırtık, pişkin, utanmaz, bencil yetiştirmeyin. Kendi sınırları içinde yaşasınlar.

*"Ben yaşamadım, kızım yaşasın." ya da "Aman kocasına mahkûm olmasın!" diye diye özgür(!) kızlar yetiştiren anneler veya "Erkektir her şeyi yapar." diyerek utanmaz ve cesur(!) erkekler yetiştiren babalar olmayın. Oğlunuzu ve kızınızı mü'min ve mü'mineler olarak yetiştirmek olsun gayeniz.

*Çocuklarınızın önüne dininize, geleneğinize, değerlerinize uygun rol modeller koyun. Onları medyanın star, sanatçı vb. diye parlattığı ucube tiplerden zinhar uzak tutun.

*Devlet, okullardaki karma eğitim saçmalığına son versin. Eğer Kemalist-laik tayfanın şerrinden korkulduğu için kısa vadede bu mümkün olmuyorsa onların karma eğitim modeli dışında isteyen ailelerin rahatça yollayabileceği her tür okuldan alternatif kız ve erkek okulları açsın.

*Devlet, 6284 sayılı "Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun" gibi Batı merkezli feminist dünyanın dayatması, bizim toplum ve aile geleneklerimizle alakası olmayan saçma, kaş yapayım derken göz çıkaran kanunlar yerine insan/fıtrat merkezli eğitim modeli geliştirsin...

Siz siz olun, erkekseniz erkek gibi erkek olun; kadınsanız kadın gibi kadın olun. Allah, ikisinden karışık olanlardan bizleri ve evlatlarımızı korusun. "Kadın gibi davranan erkeğe, erkek gibi davranan kadına lanet olsun!" diyen peygamberin ümmeti olarak fıtratına uygun yaşamaya çalışanlara selam olsun!..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder